In een eerdere blog schreef ik dat ik een iPad2 zou aanschaffen om uit te vinden of deze technologie de moeite waard is voor zakelijk gebruik. Ik heb nu ongeveer een maand geƫxperimenteerd, mijn eerste indruk is zeer positief!

Ik heb inmiddels de aspecten onderzocht die ik in de genoemde blog als beschreef: beschikbare applicaties, geboden meerwaarde, veiligheid en robuustheid.

De kwaliteit van de beschikbare applicaties heeft mij positief verrast. Wat ik (nog) wel lastig vind is het scheiden van kaf en koren in de App Store. Jammer dat Apple daar niet een waardering heeft voor de geboden functionaliteit van de applicaties...

Over de meerwaarde kan ik kort zijn: de indruk die ik altijd had dat de iPad een hoog 'gadget-gehalte' heeft moet ik herzien! Met de juiste applicaties is de iPad zonder twijfel een apparaat dat zeer effectief ingezet kan worden in zakelijke omgevingen.

Een maand is te kort om een goed idee te krijgen van het veiligheidsaspect. Op het eerste gezicht lijkt het in orde, zeker voor klein-zakelijk gebruik. Zaken als het gebruik van security-policies heb ik nog niet kunnen bekijken.

De gewicht van de iPad2 lijkt precies goed te zijn: een prima balans tussen hanteerbaarheid, gebruikersvriendelijkheid en robuustheid. Natuurlijk zal het definitieve oordeel pas na verloop van tijd zichtbaar worden.

Na een maand testen en proberen ben ik Ć³m: ik denk dat de iPad zeer zeker meerwaarde biedt aan zakelijke gebruikers. Ik durf relaties nu met een gerust hart een iPad aan te bevelen voor normaal zakelijk gebruik.