Ik weet niet hoe u erover denkt, maar ik hoor liever niet de woorden "record" en "Microsoft Patch Day" in één zin. Helaas is dat morgen wel het geval: Microsoft brengt het record-aantal van 17 veiligheidsupdates uit.

De patches zullen veiligheidsgaten dichten in Windows, Office en Internet Explorer. Daarnaast worden enkele zaken gedicht in Microsoft's Server en 'Development software'. Maar liefst 9 van deze updates worden door Microsoft als "Critical" aangemerkt, alle reden dus om deze updates zo snel mogelijk te installeren.

Cybercriminelen maken vaak gebruik van de periode tussen uitbrengen en installatie van de veiligheidsupdates. Dit doen ze door de patches te 'reverse-engineeren' om zodoende gedetailleerde kennis over de veiligheidsgaten die ermee gedicht worden te krijgen. Dit is overigens geen onbekend fenomeen, en zien we bij iedere Patch Tuesday gebeuren.

Gezien het enorme aantal updates dat morgen word uitgebracht adviseer ik daarom iedereen de patches zo snel mogelijk te testen en te installeren, om daarmee de risico's tot een minimum te beperken.