Ieder bedrijf en elke ICT dienstverlener stelt zich regelmatig de vraag of, en wanneer nieuwe technologieën te omhelzen. Ik heb de laatste maanden zelf 'geworsteld' met de vraag wat te doen met de IPad van Apple.

Als een nieuwe technologie zijn intrede doet, is het onzeker of het een blijvertje is en of het massaal omarmd wordt. Een aantal vragen zijn hierbij bepalend: is het robuust genoeg, is de veiligheid gewaarborgd, biedt het meerwaarde, zijn er voldoende applicaties beschikbaar, welke nieuwe kansen ontstaan er voor mijn bedrijf?

Om met de applicaties te beginnen: ik heb geen enkele twijfel dat het hiermee goed zit, binnen 1 jaar na introductie zijn er al 350.000 (!) applicaties voor de IPad beschikbaar. Alleen al dit gegeven wijst er op dat de IPad een blijvertje is.

Over de robuustheid is na slechts één jaar nog geen definitief oordeel te vellen. Klein, kleiner, kleinst heeft in het verleden vaak geleid tot minder robuustheid. Mijn onderbuik-gevoel zegt dat het met de IPad wel eens anders kan zijn...

Over de veiligheid van gegevens is al veel geschreven op het web. Er lijkt een vrij grote stroming te zijn die verkondigt dat de veiligheid van de IPad onvoldoende is, maar er zijn even zovele mensen die hierover geen zorgen hebben. Mijn standpunt is: probeer het uit en trek voor jezelf de conclusie, het antwoord op deze vraag is voor ieder bedrijf immers anders...

Ik heb besloten om een IPad-2 aan te schaffen zodra deze te koop komt, dit zal komende vrijdag zijn. Dan ga ik ermee aan de slag, en zal mijn eigen oordeel vellen over de mogelijke meerwaarde van de IPad en de kansen die het mij en mijn relaties biedt...